Dan-Åke Moberg i kommunfullmäktige 14 dec 2015

Ett klipp från Kumla kommuns kommunfullmäktige den 14 december 2015. Under en debatt gällande en motion från Centerpartiet och Kristdemokraterna hettar det till i debatten.

Kumla kommun är fördömliga och livesänder sammanträdena från kommunfullmäktige. Det går också att se dem i efterhand (http://www.cinestream.se/kumla), detta gör det mycket lättare för medborgare att följa debatten i kf. Det skapar även möjligheten att se hur folkvalda uttrycker sig i sina roller. Något misstag ibland kan de flesta ha överseende med om man tar på sig att man gjorde fel och ber om ursäkt. Om det däremot sätts i system blir det lätt mer och mer kommentarer om det. Detta klipp får nog anses vara just ett sådant, senast i höstas (http://na.se/nyheter/kumla/1.3168712-mobergs-ilska-nu-rasar-kollegorna) var en liknande situation på tapeten. Det som skedde denna gång ledde bland annat till följande artiklar, debattinsändare och ledarkrönikor:

Listan uppdateras löpande (senast uppdaterad 2016-02-25)

Länk till youtubeklippet: https://www.youtube.com/watch?v=AKUp34vR3mM

Avslutningsvis vill jag uppmana alla som är intresserade av detta att titta igenom ett par sammanträden från Kumlas kommunfullmäktige och bilda en egen uppfattning om det hela, ett klipp visar kanske inte alltid helheten. Mitt personliga intresse i att följa kommunpolitiken i Kumla är tvådelad, dels har jag alltid varit politiskt intresserad, och dels är Per Holm min far vilket gör att jag gärna följer debatterna han är med i. Det är tråkigt att se vilken nivå debattklimatet har hamnat på. Detta är dock inget nytt. När Moberg slutade som kommunstyrelsens ordförande (notera skillnaden mot den roll han har i dag som kommunfullmäktiges ordförande) så sa han så här:

“Bara för att jag slutar som ordförande bli ni inte av med mig. Något gullinutt-fullmäktige kommer ni aldrig få uppleva så länge jag är kvar.” – Dan-Åke Moberg

Det var 2008. Källa: http://imgur.com/a/tTp4J